Eğitim Sitesi

Dentrit Nedir? Dentrit Hakkında Kısaca Bilgi

Dentrit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Dentrit:

Bir sinir impulsunu hücresel gövde boyunca ileten tipik biçimde dallı sinir lifi.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Dentrit:

Sinir hücresinin akson dışında sayıları birden fazla olan uzantıları.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Epiboli: Bir gastrulasyon tipidir. Embriyonun animal kutbundaki küçük blastomerler gelişir ve vegetal hemisferin hücrelerini örter.

    Kokuşma (Pütrifikasyon): Otoliz olayı sonucu büyük moleküllü organik bileşikler parçalanarak küçük moleküllü bileşikler oluşur. Proteinler aminoasitlere, karbonhidratlar monosakkaritlere, yağlar yağ asidine ve gliserine dönüşür. Bu küçük moleküllü bileşikler bakteriler tarafından parçalanmaya başlar. Bir üründe bakteri faaliyetlerinin başlaması, kokuşma başlangıcı olarak kabul edilir. Bakteriler bu bileşikleri parçalayarak parçalanma sonucunda amonyak, karbondioksit, hidrojen sülfür, çeşitli organik asitler, trimetil amin gibi ürünler açığa çıkarırlar. Bu bileşikler etin rengini değiştirir, yapısını bozar, yumuşatır, kokusunu ağırlaştırır. Bu nedenle bu olaya kokuşma (pütrifikasyon) denir.

    İzotonik: 1. Hücrenin iç ve dış ortamının aynı osmotik basınca sahip olma durumu. Aynı ozmotik basınca sahip olan ortamlar. 2. Aynı ozmotik basınca sahip olan ortamlar. örneğin, Salpa'da kan, içindeki madde yoğunluğu (kan hücreleri, proteinler, mineraller vd.) bakımından deniz suyuyla eşdeğerdir.

    Üre: 1. Karbonik asit diamidi. (NH2CONH2) Protein metabolizmasının suda eriyen art ürünlerinden biri. 2. Memeliler ve diğer hayvanlarda aminoasitlerin yıkımı ile oluşan boşaltım maddesi; idrarın esas organik maddesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü