Eğitim Sitesi

Denge Politikası Nedir? Denge Politikası Hakkında Kısaca Bilgi

Denge Politikası Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Denge Politikası:

Günün şartlarına göre güçlü devletlerden birinin tarafını tutma, duruma göre saf değiştirme.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Jest ve Mimik: Herhangi bir şeyi açıklamak için el, kol veya baş ile iradeli veya irade dışı hareketlere JEST, yüz ifadesine MİMİK adı verilir.

    Kentleşme (Şehirleşme): İlk olarak 5000 yılı aşkın bir süre önce Mezopotamya'da ortaya çıktı. Daha sonra Nil, İndus ve Huang He vadilerinde başka kentler gelişti. Kentlerin otaya çıkışı, büyük politik yapıların doğuşu ve gelişmesiyle aynı döneme rastlar. Kentin her şeyden önce idari, askeri, dini ve ticari bir işlevi vardı. Bu eski kentler, MÖ 1350'ye doğru nüfusu 100.000'i aşan ilk kent olduğu tahmin edilen Teb (Mısır) örneğinde olduğu gibi dikkat çekici büyüklüğe ulaştı. Günümüzden 2.500 yıl önce, Babil'in dışında, Pers'te, Yunanistan'da, Mısır'da, Hindistan'da ve Çin'de bulunan birçok kent bu ilk eşiği aştı.

    Yapı Geçerliği: Değişkenler arasındaki mantıksal ilişkilere dayanan ölçüm geçerliği türü.

    Hukuk: Toplumsal ilişkileri düzenleyen, devletin yaptırım gücünü belirleyen yasaların bütününü inceleyen bir bilim dalıdır. Yasaların insan hak ve özgürlüklerine uygun olarak hazırlanmasına, hukuk anlayışının evrensel değeler ölçü alınarak geliştirilmesine katkı sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü