Eğitim Sitesi

Denetim Nedir? Denetim Hakkında Kısaca Bilgi

Denetim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Denetim:

Eğitim ve öğretim çalışmalarının yürürlükteki yasa, tüzük, yönetmelik ve genelgelere göre yapılıp yapılmadığının incelenmesi, yoklanması ve soruşturulması işi.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Denetim:

Bir olay ya da işlemin, yürürlükteki yasa, tüzük, yönetmelik ve genelgelere göre yapılıp yapılmadığının incelenmesi, yoklanması ve soruşturulması işi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Karma Eğitim: Erkek ve kız öğrencilerin aynı okulda bir arada okumalarını sağlayan eğitim.

    Bilgi Tazeleme Eğitimi: Görevlilere görevleriyle ilgili yöntem, teknik, araç ve gereçleri daha etkili bir biçimde kullanabilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve görüşleri tanıtmayı ve geliştirmeyi amaç edinen iş dışı bir eğitim türü.

    Eğitim Felsefesi: 1. Eğitimi bir bütün olarak ele alan ve kültürün vazgeçilmez öğesi biçiminde düşünen özenli, eleştirici ve yöntemli çalışmaların tümü. 2. Örgün ve yaygın eğitimle ilgili sorunların incelenmesi, yorumlanması ve değerlendirilmesine temel olacak amaç, ilke ve öğretiler üzerinde duran felsefe dalı.

    Bireysel Öz-Yetkinlikler Tabanı: Kişilerin çalışma alanlarının gerektirdiği zihinsel, düşünsel ve fiziksel yetkinlikleri oluşturan öz, birbirinden türetilemeyen özellik, bilgi-becerilerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü