Eğitim Sitesi

Demokratik Eğitim Nedir? Demokratik Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Demokratik Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Demokratik Eğitim:

1. Amacı, programları ve yöntemleri demokrasinin dayandığı temel ilkelere göre saptanan eğitim.

2. Öğretim çalışmalarında, öğretmen-öğrenci ilişkilerinde, eğitsel etkinliklerde öğrencinin birey olarak değerine ve bütünlüğüne, birlikte çalışmaya, karşılıklı saygıya, hoşgörüye, kişiliğe değer ve önem veren eğitim.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bilinemezcilik: 1. Bilginin salt ve güvenilir olmadığını ileri süren türlü öğretilere verilen genel ad. 2. Dinsel ve fizikötesi konularda kuşkucu bir düşüncenin belirtilerini taşıyan felsefe görüşü.

    Davranış: 1. Bir tutumun, yaşama geçirilmiş ve alışkanlık edinilmiş halidir (behavior) 2. Organizmanın her hareketi ya da organizmanın etkiye karşı gösterdiği tepki.

    Ayıklama: 1. Toplum yaşamında bireylerin ya da kümelerin, yetenek ve güçlerine uygun biçimde belirli birtakım görevlere yöneltilmesi. 2. Okuma öğretiminde üzerinde durulan konuya ya da soruna uygun okuma parçalarını seçme işi. 3. Usa uygun seçim.

    Biyoloji: 1. Canlı varlıkların doğma, büyüme ve üreme ile ilgili özelliklerini ve onların yaşayışlarını inceleyen bilim dalı. 2. Orta dereceli okullarda öğrencilere canlı varlıkların yaşayışını, canlılar arasındaki ilişkileri gözlem ve deneylere dayalı olarak öğretmek amacıyla okutulan ders.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü