Eğitim Sitesi

Değişim Nedir? Değişim Hakkında Kısaca Bilgi

Değişim Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Değişim:

Bir zaman dilimi içinde çeşitli alanlardaki değişikliklerin tümü.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Değişim:

Biçim ve ilişkilerde bir durumdan, başka bir duruma geçme.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Değişim:

Bir zaman dilimi içindeki değişikliklerin bütünü.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Sel: 1. Şiddetli yağmurlar yağdığında, dereler, çaylar ve nehirler taştığında, tusunami oluştuğunda, denizlerin büyük dalgalar ile kıyıları sular altında bıraktığında, barajlar ya da setler yıkıldığında ortaya çıkan oldukça yıkıcı su baskınlarına sel denir. 2. Bir bölgede toprağı belirli bir süre için tamamen veya kısmen su altında bırakan ani, büyük ve düzensiz su akıntılarına verilen isimdir. Akarsu, deniz ve göl gibi büyük su kütleleri kimi zaman fazlasıyla suyla yüklenir, bunun sonucunda taşarak yatağından çıkar ve “sel” adı verilen bir doğal felakete neden olur.

    Beyin Göçü: İleri düzeydeki meslek ve bilim insanlarıyla uzmanların bir başka gelişmiş ülkede çalışmak amacıyla yerleşip kendi ülkelerinden ayrılması.

    Gaza: İslam dinini korumak veya yaymak amacıyla Müslüman olmayanlara karşı yapılan kutsal savaş.

    Kaptan-ı Derya: 1- Osmanlı Devleti'nde deniz kuvvetlerinin en büyük askerî ve idari amiri. Yükselme döneminde Divan'a katılmıştır. 2- Denizlerin kaptanı, deniz kuvvetleri komutanı. "Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa zamanında Osmanlı donanması Akdeniz'in en önemli gücüydü." 3- Türklerde ki deniz kuvvetlerinin çekirdeğini Çakabeyliği oluşturur, bilinen ilk denizci Türk beyliğidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü