Eğitim Sitesi

Debbağhane Nedir? Debbağhane Hakkında Kısaca Bilgi

Debbağhane Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Debbağhane:

Eskiden deri işlenen yer.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Devletçilik: Ekonomide devletin vatandaş ile iş birliği içinde çalışmasıdır. Devletin ekonomik hayatın içinde yer almasıdır. Yani gerektiğinde fabrika ve şirket kurup işletmesidir. Bu ilke ekonomiyle ilgilidir. Devletçilik ilkesi, büyük sermaye gerektiren ağır sanayi işletmelerinin kurulması amacıyla uygulamaya konmuştur. Bu sayede demir çelik, dokuma, cam ve şeker dalları kısa sürede kurulmuştur. Devletçilik ilkesi, ekonomik kalkınmanın yanında sosyal ve kültürel kalkınmayı da amaçlar. Devletçilik ilkesi sayesinde temel ihtiyaçlar ülke içinden karşılanır hale gelmiştir. Özellikleri: - Devletin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınmasını amaçlamıştır. - Vatandaşların özel iş yerleri kurmalarını destekler ve örnek olur. - Devlet, ülkedeki ekonomik kaynakları belirler ve işletir. - Ekonomi, yatırım, kamulaştırma bu ilkeyle ilgilidir.

    Tımar: Anadolu Selçukluları ve Osmanlılarda, belirli görev ve hizmet karşılığında kişilere verilen, yıllık geliri 3.000-20.000 akçe olan toprak.

    Ekvator: 1. Yeryuvarının eksenine dik olarak geçtiği ve yeryuvarını iki eşit parçaya böldüğü varsayılan en büyük çember. 2. Kutup noktalarına eşit uzaklıktaki noktaların birleştirilmesiyle elde edilen ve Dünya'yı ortasından çevreleyen en geniş paralel dairesine Ekvator denir. Ekvator'un kuzeyindeki paralellere kuzey paralelleri, güneyindekilere ise güney paralelleri denir.

    Kapsam geçerliği: Bir ölçümün bir kavramın farklı anlamlarını kapsaması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü