Eğitim Sitesi

Dead / Stone Dead Nedir? Dead / Stone Dead Hakkında Kısaca Bilgi

Dead / Stone Dead Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Dead / Stone Dead:

Vuruş sonunda topun deliğe çok yakın bir mesafede durmasıdır. Daha sonraki putting vuruşu sadece formalite olarak yapılır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Mark: Green üzerinden kurallara uygun olarak kaldırılan topun yerine, belirlemek için kullanılan çeşitli renklerde raptiye görünüşünde bir cisimdir. Yokluğunda bu maksat için madeni paralarda kullanılabilir.

    Flag Competition: Golfteki oyun çeşitlerinden biridir. Burada oyunculara handikaplarına göre Özel Vuruş Sayısı verilmiştir. Bu sayı sahanın par sayısı ile oyuncunun handikap sayısının toplamına eşittir. (Örnek: 72 par’lık bir sahada 18 handikaplı bir oyuncu oynuyorsa bu oyuncunun Özel Vuruş Sayısı 72+18=90 vuruştan ibarettir.) Oyuncu sayısı sınırlanmıştır. Oyuncular birinci çukurdan başlar, özel vuruş sayıları bitene kadar oyuna devam ederler. Son vuruşlarının bittiği yere, üzerinde isimlerinin yazılı olduğu bir bayrak dikerler. 18. çukura en yakın olan kişi oyunun birincisi sayılır. Uzaklık derecelerine göre de oyuncuların diğer sıralamaları belirlenir.

    Obstructions: Saha üzerindeki yol ve pakitaların kenarlarına yapay olarak düzenlenmiş, yüzey ve kenarları dahil her tür yapay yapıt ve yapay buz engel sayılır.

    Medium Iron: Green e approach vuruşu için kullanılan nodern iron, club lardır.(5 - 6 - 7 no'lu Iron club lardır.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü