Eğitim Sitesi

Dayanıklı Lensler Nedir? Dayanıklı Lensler Hakkında Kısaca Bilgi

Dayanıklı Lensler Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Dayanıklı Lensler:

Dayanıklı lensler, astronot kasklarında kullanılan özel madde ile çok daha dayanıklı lensler üretilmektedir. (NASA tarafından geliştirilmiştir.)

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Radyo Galaksi: Güçlü manyetik alanlar nedeniyle çok fazla radyo ışınımı yapan galaksiler. Optik bölgede görünen galaksinin iki yanında simetrik iki radyo kaynağı olarak gözlenirler.

    Tam Güneş Tutulması: Ay, Dünya etrafında, Dünya da Güneş etrafında çember yörüngelerde değil, basıklıkları çok küçük de olsa elips şeklindeki yörüngelerde dolanmaktadır. Bundan dolayı, hem Ay'ın, Dünya'ya olan uzaklığı hem de Dünya'nın, Güneş'e olan uzaklığı sürekli değişmektedir. Ay'ın hem de Güneş'in görünen büyüklüklerinin sürekli değiştiği unutulmamalıdır. Ay, bazen Güneş'ten daha büyük görünürken bazen de daha küçük görünür. Eğer güneş tutulması anında Ay'ın görünür büyüklüğü Güneş'ten daha büyük ise bu durumda tam güneş tutulması oluşabilir. Aksi durumda tutulma tam olamaz.

    Teori (Kuram): Tekrarlanan gözlem ve deneylerle, mevcut bilgi birikimi düzeyinde doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiş, ancak yine gözlem ve deneyler yoluyla yanlış olma olasılığı bulunan, öngörülerinde doğru çıkmış hipoteze, teori (kuram) denir.

    Parsek: Yer yörüngesinin yarı büyük eksenini bir açı saniyesinde gören uzaklık; 1pc = 3.26 ıy = 206265 AB = 3,1x10¹³ km parsek kısaca pc olarak ifade edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü