Eğitim Sitesi

Davranış Kalıbı Nedir? Davranış Kalıbı Hakkında Kısaca Bilgi

Davranış Kalıbı Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Davranış Kalıbı:

Toplumda belirli davranışların uygun bulunup yinelenmesi sonucu ortaya çıkan genel davranış biçimi. Aynı davranışta bulunan insanların, sürekli bu davranışlarını yinelemeleri sonucu ortaya çıkan davranış ve düşünme alışkanlığı.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Genel-Geçer: Herkes tarafından aynı biçimde kabul edilen (objektif, sübjektif olmayan)

    Konseptualizm: Ortaçağın sonlarında görülen bu yaklaşım bu tartışmaya bir son vermek istemiş ve Aristotelesçi bir yaklaşımla tümel tekil tartışmasını sentezlemeyi denemiştir. Tümel kavramların var olduğunu ama kendi başlarına bir anlam taşımadıklarını, ancak bir tekille birleşmeleri halinde gerçek varlığın ortaya çıktığını öne sürerler.

    A priori: 1. Deneyimden bağımsız, tecrübeye dayanmayan anlamına gelen Latince terim. 2. Her türlü tecrübeden önce, yalnız akla dayanılarak kabul olunan bilgi.

    Aile: 1- Aralarında gerçek ya da varsayımlı kanbağı bulunan, karşılıklı hak ve ödevleri üstlenen insanların oluşturduğu toplumun en küçük birimine aile denir. 2- Evlilik ve kan bağına dayanan; karı, koca, çocuklar, kardeşler vb. arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü