Eğitim Sitesi

Davalı Nedir? Davalı Hakkında Kısaca Bilgi

Davalı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Davalı:

Davacı tarafından kendisine kar"ı dava açılan kişi.

 

Hukuk Terimi Olarak Davalı:

Davalı tarafından kendine karşı dava açılan kişi.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Kent Mobilyası: Kentsel mobilya. Halkın kullanması için yol, kaldırım, park gibi genel alanlara yerleştirilen mobilya ve donatı.

    Pazarlık Usulü: İlgili Kanunda belirtilen hallerde kullanılabilen, ihale sürecinin iki aşamalı olarak gerçekleştirildiği ve idarenin ihale konusu işin teknik detayları ile gerçekleştirme yöntemlerini ve belli hallerde fiyatı isteklilerle görüştüğü usul.

    Islah Planı: Düzensiz ve sağlıksız bir biçimde oluşmuş yapı topluluklarının veya yerleşme alanlarının, sınırları belli edilmek suretiyle mevcut durumu da dikkate alınarak dengeli, düzenli ve sağlıklı hale getirilmesi amacıyla, halihazır haritalar üzerinde yapılan ve yapılanma şartlarını da belirleyen imar planı.

    Temsil Giderleri: Belediyelerin görevleri ile ilgili olmak şartıyla: a) Belde'de başarılı çalışmaları görülenler için toplantılar düzenlenmek. b) Kupa ve benzeri teşvik uygulamalarında bulunmak. c) Gerçek ve tüzel kişilere plaket, ödül ve hediye vermek, çiçek göndermek. d) Belde'de göreve başlayan veya ayrılan protokole dahil kişiler için toplantılar düzenlemek ve hediye vermek için yapılan harcamalar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü