Eğitim Sitesi

Dârülkurra Nedir? Dârülkurra Hakkında Kısaca Bilgi

Dârülkurra Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Dârülkurra:

Kur'an-ı Kerim okuma ilmini uzmanlık derecesinde öğreten okul.

 

Sanat Terimi Olarak Darülkurra:

Cami, mescit gibi yerlerin hemen yanında yapılan kuran okuma yeri.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Darülkurra:

Cami, mescit gibi yerlerin hemen yanında yapılan kuran okuma yeri.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Rey: Görüş, inanç, akıl, düşünce. Kur'an-ı Kerim ve sünnetin açıkça çözüme kavuşturmadığı meseleleri ayet ve hadislerin ışığında karara bağlamak ve bir çözüm bulmak için takip edilen yol, bu konularda görüş belirtme.

    Halife: 1.Birinin yerine geçen, vekil; vekili olduğu kişi adına görev yapan kimse. 2. Allah’ın emir ve yasaklarının muhatabı olan üstün varlık, insan. 3.Hz. Peygamber’in vefatından sonra onun yerine devlet başkanlığına geçen yöneticilerin ortak adı. 4. Tarihte bütün Müslümanların ortak iradesiyle işbaşına geçen ve yönetimde İslami kurallara uyma konusunda titizlik gösteren, işlerini istişare ile yürüten, toplumda adaletle hükmeden. 5. Şeyhin yetkilendirmesiyle tarikata girenleri eğitme faaliyetinde bulunan ve onun ölümünden sonra tarikat sorumluluğunu üstlenen kimse.

    Zan: Şüphe, tereddüt, şek, sanma, sanı. Doğruluğu ya da yanlışlığı kesin olarak kanıtlanmayan şey.

    Muhacir: Göçmen. Hz. Muhammed’e (s.a.v.) uyarak Mekke’den Medine’ye göç eden. İslam dinini Kur’an-ı Kerim’in emrettiği gibi yaşamak, Kureyş kabilesinin her türlü baskısından kurtulmak ve din, can, namus, akıl ve soy emniyetini sağlayıp her türlü tehlikeden korunmak amacıyla Mekke’den Medine’ye göç eden Hz. Muhammed (s.a.v.) ve arkadaşları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü