Eğitim Sitesi

Dar Yükümlü Nedir? Dar Yükümlü Hakkında Kısaca Bilgi

Dar Yükümlü Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Dar Yükümlü:

Türkiye'de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler sadece Türkiye'de elde ettikleri kazanç ve iratlar üzerinden vergilendirilir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Çapraz Kur: 1. Uluslararası piyasalarda genellikle döviz kurları ABD doları ile yerel paralar arasındaki değişim oranı şeklinde ifade edildiği için, ABD doları dışındaki iki para birimi arasındaki değişim oranı bunların ABD doları cinsinden fiyatlarına göre dolaylı olarak hesaplanabilmektedir. Çapraz kur, iki yabancı para ve bu iki paranın her birinin bir üçüncü yabancı para (genellikle ABD doları) ile arasındaki parite olarak tanımlanan döviz değişim kurudur. Diğer bir ifadeyle, iki para birimi arasındaki dolaylı değişim oranına çapraz kur adı verilmektedir. (Cross Rate) 2. İki yabancı para biriminin bir başka ülkedeki değerlerini göstermek için kullanılan terimdir. 3. İki yabancı para ve bu iki paranın her birinin bir üçüncü yabancı para (genellikle ABD doları) ile arasındaki parite olarak tanımlanan döviz değişim kurudur.

    Döviz Kuru (Exchange Rate): Bir para biriminin başka bir para birimiyle değiştirilebileceği fiyat. Ulusal bir paranın, diğer bir ulusal para cinsinden ifadesidir.

    Kredili Mevduat Hesabı: Bağlı bulunduğu vadesiz hesabın eksi bakiyeye dönmesine izin vererek, hesap sahibinin anlık nakit ihtiyacını karşılamaya yönelik bir ürün.

    Kısa İşlem: Piyasa fiyatlarındaki düşüşlerden kâr elde edilebilecek işlemlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü