Eğitim Sitesi

Cup Nedir? Cup Hakkında Kısaca Bilgi

Cup Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Cup:

Green'deki çukur içerisine yerleştirilen, kurallardaki ölçülere uygun madeni bir kovandır. Çapı 108 mm, derinliği en az 100 mm.dir. Üst ağzı çim seviyesinden 2,5 mm aşağıda olacak şekilde gömülmüştür. Aynı zamanda green'de içinde bayrak sopası bulunan deliğe de cup adı verilir.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Cup:

Çay Kahve Bardağı

 

    Benzer Golf Terimleri

    Par: Parkur uzunluklarına göre çok iyi bir golfçünün en mükemmel vuruşu olarak tespit edilen en az vuruş sayısıdır. Genelde 3 tip par vardır: -Par Three : Uzunluğu erkek için 250, kadınlar için 210 yarda ya kadar olan parkurlar için kullanılır. -Par Four : Erkek için 251 7, kadınlar için 211 / 40 yarda arası parkurlar için kullanılır. -Par Five : Erkekler için 471 ve daha uzun, kadınlar için 401 575 yarda arası parkurlar için kullanılır. Not: Kadınlar için Par Six de vardır, 576 ve daha uzun yardalık parkurlar için kullanılır. Bir çukurun par'ı 3 ila 5 arasında değişiklik gösterirken parkurun par'ı genellikle 70 ila 72'dir.

    Sand Bunker: Topun deliğe girmesini zorlaştırmak amacıyla fairway ler üzerine ve green ler çevresine yerleştirilmiş kumla dolu çukurlardır.

    Fellow Competitor: Yarışma arkadaşı. Stroke competition’da bir oyuncuyla oynayan diğer oyunculara, ister eş ister rakip olsun, yarışma arkadaşı denir.

    Grooves: Vuruş yüzeyi üzerinde birbirine paralel olarak uzanan oluk şeklindeki ince yarıklardır. Bunlar topa spin hareketi kazandırırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü