Eğitim Sitesi

Cranio Sacral Terapi Nedir? Cranio Sacral Terapi Hakkında Kısaca Bilgi

Cranio Sacral Terapi Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Cranio Sacral Terapi:

Elle ile yapılan hafif manipülasyon masajıdır. Çok sayıda sağlıkçı tarafından kullanılır. Özellikle fizik tedavi ve masaj uzmanları tarafından çok fazla tercih edilir. Bu masaj genellikle baş, omurilik ve kalça kemikleri üzerinde kullanılır. Baş ağrısı, boyun ve sırt ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir. Cranio Sacral Terapisi uygulayan masaj terapistleri beyin omurilik sıvısını hedefler ve beyin ile omur bağını herhangi bir soruna karşı korumayı hedefler.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Alkol Psikozu: Alkol kullanan kişinin alkol bulamadığı durumlarda ortaya çıkan ruh hâli.

    Defibrilatör: Kalbin normal dışı hızlı atımını durdurarak tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan araç.

    Bakteri: 1- Tek hücreli mikroorganizmalardır. Bunlar, mantarlardan küçük, fakat virüslerden büyüktürler. Bazıları hastalık yapıcı, bazıları zararsızdır; bazı bakteriler ise, faydalıdırlar: Örneğin, toprağın nitrojen yapıcı bakterileri. Bakteriler, şekillerine göre sınıflandırılabilirler: Coccus'lar yuvarlak, bacillus'lar çubuksu, vibrio'lar virgül şeklinde, spirillum'lar dalgalıdır. 2- Toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi, kıvrık biçimli olan, bölünerek çoğalan, klorofilli ya da klorofilsiz tek hücreli canlı. 3- Zarla çevrili gerçek ve belirgin çekirdeği ve organelleri olmayan, toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açabilen mikroskobik bir hücreli organizma.

    Elektrokardiyogram: Çoğu kez EKG olarak da kısaltılır. Kalp tarafından üretilen elektrik akımlarının grafik olarak tespit edilmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü