Eğitim Sitesi

Conta Nedir? Conta Hakkında Kısaca Bilgi

Conta Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Conta:

Motorda birbirine birleştirilen motor parçalarının arasına sızdırmazlık sağlamak için koyulan mantardan, madeni levhalardan veya diğer malzemelerden kesilip delinerek, parçalar arasına koyulan ve sıkılan malzemedir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Conta:

Geçirmezliği sağlamak için sıkıştırılmış iki yüzey arasına yerleştirilmiş,genelde kauçuk veya kurşundan yapılmış ince parça.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Conta:

Sızdırmazlığı sağlamak üzere karşılıklı iki yüzey arasına konan kauçuk, plastik gibi maddelerden levha.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Conta:

Geçirmezliği sağlamak için sıkıştırılmış iki yüzey arasına yerleştirilen genellikle kauçuk ve kurşundan yapılan ince parça.

 

Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Conta:

Ek için kullanılan parça.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Conta:

Ek için kullanılan parça.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Yakıt fıskiyesi: Karbüratörde bir boru olup, şamandıra kabından hava boğazına benzin akıtır.

    Külbütör manivelası: I tipi motorlarda itici çubuktan aldığı kam hareketinin yönünü değiştirerek, supaba ileten maniveladır.

    Karbüratör: Yakıt sisteminde hava ile benzini, motorun ihtiyacına göre muhtelif oranlarda karıştıran ve benzini atomize eden bir düzendir.

    İçten yanmalı motorlar: Benzinli ya da dizel motorlar gibi, yakıtın güç oluşturmak amacıyla içeride yanması prensibine dayanan motor türüdür. Dıştan yanmalı motorlarda ise, yakıt, motor için gerekli gücü sağlamak amacıyla motor bloğunun dışında bir bölmede yanma gerçekleştirir. Örneğin eski lokomotiflerde kullanılan buharlı motorlarda gücü sağlayacak olan buhar, yakıt veya kömürün ayrı bir kapta yakılması sonucu açığa çıkarılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü