Eğitim Sitesi

CONFERECING (KONFERANS) Nedir? CONFERECING (KONFERANS) Hakkında Kısaca Bilgi

CONFERECING (KONFERANS) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak CONFERECING (KONFERANS):

Web üzerinde, iki ya da daha fazla bilgisayar aracılığıyla, yüzyüze, görsel ve sesli iletişimdir. Günümüzde hatların elverişsiz olması nedeniyle eş-zamanlı bir görüşme sağlamak olanaksızdır. Web'ler bu tip iletişimi sağlamak açısından BBS'lerden daha elverişlidir. http//webnotes.ostech.com adresinde bu konu hakkında bir demo bulabilirsiniz.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    İstenmeyen e-posta (SPAM): Gönderi yapılan kişiler tarafından talep edilmemiş olmasına rağmen büyük sayılarla gönderilen e-postalara İstenmeyen e-posta (SPAM) denmektedir. İstenmeyen e-postalar genelde reklam amaçlı olmaktadır. İstenmeyen posta olaylarında önemli olan e-postaların içeriği değil, çok büyük sayılarda gönderiliyor olması önem taşımaktadır.

    PERL: Unix altında CGI programlarına alternatif olarak çıkan güçlü bir programlama dilidir.

    Host: İletişim ana sistemiKullanıcıların diğer iletişim ana sistemleriyle haberleşmesini sağlayan bilgisayar. Kişiler haberleşmeyi elektronik posta, telnet ve FTP gibi programlar vasıtasıyla yaparlar.

    Cursor (imleç): Bilgisayar ekranında göz kırpan çizgi veya kutu. Bir sonraki data girişinin nereye yapılacağını gösteren işaret.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü