Eğitim Sitesi

Çomak hücreleri Nedir? Çomak hücreleri Hakkında Kısaca Bilgi

Çomak hücreleri Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Çomak hücreleri:

1. Gözün retina tabakasında bulunan, düşük ışık şiddetlerine duyarlı, siyah beyaz görmeyi sağlayan, çubuk şeklindeki reseptör hücreler.

2. Retinada bulunan ve beyaz ışığa karşı duyarlı olan, çubuk şeklindeki hücreler.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Hepatit B: Hepatit B, sarılık hastalığının bir çeşididir. Hepatite sebep olan virüslerin A, B, C, D ve E şeklinde çeşitleri vardır. Bu virüsler karaciğer hücrelerini enfekte ederek kanser, siroz gibi ciddi hastalıklara yol açar. Hepatit B virüsü; kan, vücut sıvıları ve doğrudan temas sonucu bulaşabilir. Özellikle insanların toplu olarak bulunduğu, beslendiği yerlerde bu hastalığın bulaşma riski artmaktadır. Hepatit B virüsü vücuda girdikten sonra 40 ila 80 gün arasında değişen uzun bir kuluçka dönemi geçirir.

    E.coli: Küçük boyutlu gen yapısı dolayısıyla genetik hastalık göstermeyen ve laboratuarda kolaylıkla üretilen bir cins bakteri. Bu sebeplerden dolayı genetik çalışmalarda yaygın biçimde kullanılır.

    Adrenalin: Böbrek üstü bezinden salgılanan hormon. Kan damarlarını daraltır ve tansiyonu artırır.

    Vejetasyon: 1. Bitkinin tohumdan gelişip tekrar tohum verecek hale gelene kadar geçen dönemi. 2. Bir yerdeki ekolojik koşullara bağlı olarak oluşan bitki örtüsü. 3. Bitkilerin sınıflandırılmasındaki, yöreleri gözetmeksizin fizyonomik ve ekolojik bakımdan bir bölgedeki bitki örtüsü. Bir yerdeki ekolojik koşullara bağlı olarak bulunan bitki örtüsü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü