Eğitim Sitesi

Çoklu Eğitsel Araçlar Nedir? Çoklu Eğitsel Araçlar Hakkında Kısaca Bilgi

Çoklu Eğitsel Araçlar Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Çoklu Eğitsel Araçlar:

Eğitimi yapılmak istenen bir konudaki başarım, o konunun çeşitli yanlarının anlaşılmasına yarayan araçlar (yollar, yaklaşımlar, metotlar) kullanılarak artırılabilir. Yalnızca dershane, yalnızca videokaset, yalnızca kendi kendine öğrenme gibi yollar, bir konunun bazı yanlarının eksik kavranmasına yol açabilir. Bir eğitim programı tasarımlanırken, eğitilecek olanın öğrenme stili, eğitim ihtiyacı gibi özel durumlar dikkate alınarak, tek araca dayalı yaklaşımlardan kaçınılmalıdır.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Burs: Maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere veya sınavlarda belirli derecelere giren öğrencilere orta ya da yüksek öğrenimlerini sürdürebilmeleri için, belli bir süre devlet ya da özel kuruluşlarca ödenen aylık para. Burslar geri ödemeli veya geri ödemesiz şekilde olabilir.

    Anaokulu: Genellikle 3-6 yaşlarında bulunan ve daha ilköğrenim çağına erişmemiş olan çocukların her yönden gelişmelerini sağlayan, çoğu zaman içinde yuva bölümü de bulunan eğitim kurumu.

    Özet: Bir metnin, bir sözün, üzerinde durulan bir konunun en önemli bölümlerinin sözlü ya da yazılı olarak kısaca anlatılan özü.

    Parmak Boyası: Küçük yaşlardaki çocukların parmaklarını kullanarak boyama etkinliği yapabileceği, sağlığa zararlı herhangi bir kimyasal içermeyen, suyla kolayca temizlenebilen boya çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü