Eğitim Sitesi

Çökelek Nedir? Çökelek Hakkında Kısaca Bilgi

Çökelek Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Çökelek:

Tepkime sonucunda çözeltide çözünmediğinden, katı olarak ayrılabilen çözeltinin dibinde toplanan madde.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Polialkoller: Bileşik iskeletinin değişik yerlerinde farklı C atomları üzerinde olmak şartı ile birden fazla -OH içeren bileşiklerdir.

    Soğurma: 1-Işınların, madde üzerinde tutularak ısıya dönüşmesi olayına soğurma veya absorbsiyon denir. Soğurucu maddeler, çabuk ısınırlar. Yansıtıcı maddeler ise, soğurma çok az olduğu için fazla ısınmazlar. 2-Bir maddenin enerji, ısı, ışık vb.ni içine alması, emmesi, tutması.

    Radyoaktiflik: 1. Çekirdeği kararsız olan elementlerin kararlı çekirdek oluşturmak için ışın yayınlamaları olayına radyoaktiflik, bu elementlere de radyoaktif elementler denir. 2. Kararsız çekirdeklerin kendiliğinden parçacıklar ve/veya elektromanyetik radyasyon yaymalarına(ışıma) denir.

    İzomeri: Kapalı formülleri aynı açık formülleri farklı maddeler birbirinin izomeridir. İzomerlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri birbirinden farklıdır. Örneğin; C5H12 (pentan) bileşiğinin üç izomeri vardır. PENTANIN İZOMERLERİ n-pentan (normalpentan) 2-metilbütan (izopentan) 2,2-dimetilpropan (neopentan)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü