Eğitim Sitesi

Circular Polarization Nedir? Circular Polarization Hakkında Kısaca Bilgi

Circular Polarization Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Circular Polarization:

Dairesel Polarizasyon. Saat yönünde ya da tersinde uygulanan polarizasyon tekniği.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    FSS: İngilizce "Fixed Satellite Service" kelimelerinin baş harflerinin kısaltılmasıdır. “Sabit Uydu Yayını” anlamına gelmektedir.

    Ka-Band: Frekans spectrumunda 18 – 31 Ghz band aralığındaki frekansları temsil eder. 20Ghz downlink , 30 Ghz uplink

    Jeosenkron Yörünge (Yere Eşzamanlı Yörünge): Uyduların sonsuz sayıdaki yörüngelerinden ancak bir tanesinin yeryüzündeki herhangi bir noktaya göre pozisyonu sürekli sabit kalmaktadır. Bu yörünge ekvator düzlemi üzerinde dairesel ve üzerindeki uydu hızının, Dünya‘nın kendi ekseni etrafındaki açısal hızına eşit olduğu özel ve tek bir yörüngedir. Bu yörünge jeosenkron (yere eşzamanlı) uydu yörüngesi veya Clarke yörüngesi olarak adlandırılır ve yeryüzüne olan mesafesi 35.784 km’dir. Uydunun böyle bir yörüngede Dünya’ya göre sabit kalması üç koşulla belirlenir: a- Uydunun Dünya ile aynı yönde dönmesi b- Ekvator enleminde bulunması, c- Uydunun 23,94 saatte tam bir dönüş yapması.

    MPEG – The Moving Pictures Experts Group: 1988’de uydudan, yerden veya kabloyla gönderilecek görüntü, ses ve data sinyallerinin soysal kaynak kodlarını oluşturmak ve standartlaştırmak üzere kurulan ekip.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü