Eğitim Sitesi

Ciranta Nedir? Ciranta Hakkında Kısaca Bilgi

Ciranta Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Ciranta:

Emre muharrer senedin arkasını imzalayarak, bir başkasına devreden kişi.

 

Hukuk Terimi Olarak Ciranta:

Bir senedi ciro eden, aktaran kimse

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Emisyon Hacmi: TCMB tarafından tedavüle çıkarılmış ve tedavülde bulunan banknotlar ile tedavülden kaldırılmış olmasına rağmen 10 yıllık zaman aşımı süresi henüz dolmamış tedavülde bulunan banknotların toplamıdır. (Value of Banknotes in Circulation)

    Tahvil: 1-Devletin ya da özel kuruluşların borç para bulmak amacıyla çıkardığı borçlanma senetleri. Tahviller, uzun vadeli bir borçlanma ve finansman aracıdır. İhraç vadesi 1 yıldan uzun menkul kıymetlerdir. 2-Borsa'da gerçekleştirilen işlemler sonucunda oluşan borç ve alacakların karşılıklı olarak tasfiye edilmesidir.

    Beklenti Yönetimi: Para politikası çerçevesinde beklenti yönetimi, TCMB'nin, ekonomik birimlerin orta ve uzun vadeli enflasyon beklentilerinin enflasyon hedefleri doğrultusunda şekillenmesini temin etmeye yönelik olarak uyguladığı stratejiler bütünüdür. (Expectation Management)

    Sermaye: Mal ve hizmet üretiminde kullanılan binalar, araç ve gereçler, insan becerileri gibi fiziksel varlıklar. Şirketin elindeki pay senedi, borç senedi ve parayı göstermek için de kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü