Eğitim Sitesi

Çift Yıldız Nedir? Çift Yıldız Hakkında Kısaca Bilgi

Çift Yıldız Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Çift Yıldız:

1- Birbirinin çekim etkisinde bulunan ve böylece ortak kütle merkezi çevresinde dolanan yakın iki yıldız.

2- Birbiri çevresinde dolanan iki yıldız. Bilinen yıldızların yarısı kadarı bu tür ikili ya da daha fazla üyeli gruplar halindedir.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Optik Derinlik: Bir madde katmanı içinden geçen ışığın soğrulma oranını veren büyüklük.

    Anakol: Yıldızların, sıcaklık - ışınım gücü grafiğinde oluşturduğu temel kol.

    Tan Olayı: Güneş, ufkun altında iken havanın yarı aydınlık olması durumu. Gün ağarması ve gün kararması olaylarının ortak adı.

    İlk Uzay Turisti: 28 Nisan 2001 tarihinde Amerikalı işadamı Dennis Tito'yu taşıyan Soyuz uzay aracı, Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden Türkiye saati ile 10.37'de fırlatılarak 6 gün sürecek olan uzay yolculuğuna başladı. Böylece Tito dünyadaki ilk uzay turisti olma ünvanını kazanmış oldu. 61 yaşındaki Dennis Tito, altı gün sürecek uzay serüveni için Ruslara 20 milyon dolar ödedi. Dennis Tito uzaydaki ilk 24 saatini değerlendirdiği basın açıklamasında, uzay mekiğinin kalkışı sırasında fazla sallantı olmadığını ve heyecanlanmadığını söyledi. Amerikalı işadamı, uzayda bulunmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu anlattı. Uzaya gitmek için insanüstü özelliklere gerek olmadığını belirten Tito herkesin uzay yolculuğuna çıkabileceğini savundu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü