Eğitim Sitesi

Çift Fırın Nedir? Çift Fırın Hakkında Kısaca Bilgi

Çift Fırın Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Çift Fırın:

Bir tek fırının kullanım kapasitesini ikiye katlayan yüksek performanslı iki fırın. Ziyafetlerin hazırlanması veya aynı anda farklı yemeklerin pişirilmesi için harika bir üründür.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    ITU (International Telecommunications Union): Uluslararası Telekomünikasyon Birliği. Cenevre'de kabul edilen iletişim standartlarının dünya çapında uygulanabilmesi için çalışan kuruluş. ETSI gibi diğer kuruluşlarla koordine biçimde çalışır.

    TruMotion: Hızlı aksiyon sahnelerinde bile daha berrak, pürüzsüz ve net televizyon görüntüleri sağlar.

    Up-scaling (Videoda): DVD oynatıcılarda bulunan ve standart çözünürlüklü bir DVD'de depolanan bilgileri geliştiren teknoloji. Up-scaling HDMI aracılığıyla HDTV için yüksek çözünürlüklü çıktı sağlar. Bu sayede daha üstün görüntü kalitesi elde edilir.

    RGBY: Sharp tarafından üretilen Dünya’nın ilk 4 renk filtreli televizyonlarının renk uzayıdır. Klasik RGB ye (kırmızı, yeşil, mavi) sarı rengin (Yellow) eklenmesidir. Quad Pixel teknolojisini tanıtan Sharp,Quad Pixel teknolojisi ile RGBY filtreli kullanılarak renk paleti genişletilmiş, 1 trilyondan fazla renk sunacağı ve renk kuantumunun genişletileceği belirtildi. Quad Pixel ile ekranda görülen renklerin çok daha canlı ve ayırt edilebilir olacağı ifade ediliyor.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü