Eğitim Sitesi

Çift çenekli bitki (Dikotiledon) Nedir? Çift çenekli bitki (Dikotiledon) Hakkında Kısaca Bilgi

Çift çenekli bitki (Dikotiledon) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Çift çenekli bitki (Dikotiledon):

Embriyolarında iki çenek yaprak (kotiledon) bulunan bitkiler. İletim demetleri gövdede belirli bir düzende yerleşmiştir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Çift Çenekli Bitki (Dikotiledon):

Embriyolarında iki çenek yaprak (kotiledon) bulunan bitkiler. İletim demetleri gövdede belirli bir düzende yerleşmiştir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Test Çaprazı: Başat fenotipe sahip bir birey ile homozigot çekinik bir birey arasında yapılan çaprazlama.

    Plastitler: - Bitki ve bazı protista hücrelerinde bulunur. - Çift zarlı yapıdadır. - Kendine ait DNA, RNA ve Ribozoma sahiptir - Besin üretilmesi, depolanması ve bitkiye renk verilmesinden sorumludur. Üç çeşit plastit vardır. İhtiyaç durumlarında birbirlerine dönüşebilirler. 1. KROMOPLAST - Bitkiye farklı renk verir. KAROTEN (TURUNCU) / LİKOPEN (KIRMIZI) / KSANTOFİL (SARI) 2. LÖKOPLAST - Üretilen besinin fazlasının depolandığı yapıdır. - Bitkinin ışık almayan yerlerinde bulunan renksiz plastittir. - Işığa maruz kalırsa kloroplasta dönüşür. 3. KLOROPLAST - Bitkinin yeşil kısımlarında bulunur. - Klorofil adı verilen renk pigmenti taşır. - Fotosentez ile besin üretiminden sorumludur.

    Fallopi Tüpü: 1. Yumurtalığı döl yatağına bağlayan, döllenmenin gerçekleştiği kanal. 2. Yumurtalıktan atılan yumurtanın geçtiği kanala fallopi tüpü (yumurta kanalı) denir. Memelilerde döllenme fallopi tüpünde gerçekleşir.

    Modifikasyon: Çevre etkileriyle canlıların fenotiplerinde meydana gelen değişiklikler. Çevresel faktörlerin (sıcak,ışık, nem, beslenme…) etkisiyle, genlerin yapısının değil de çalışma şekil ve derecelerinin değişmesine denir. Kalıtsal olmayıp nesilden nesile aktarılmaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü