Eğitim Sitesi

Çiçek tozu (Polen) kapanı (tuzağı) Nedir? Çiçek tozu (Polen) kapanı (tuzağı) Hakkında Kısaca Bilgi

Çiçek tozu (Polen) kapanı (tuzağı) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Çiçek tozu (Polen) kapanı (tuzağı):

Kovan girişinin zeminine monte edilmiş, 4,8mm. delikleri bulunan, gıda tüzüğüne uygun metal veya uygun plastikten yapılmış, işçi arıların kovana getirdikleri çiçektozlarını (poleni), kovanın alt girişinden girip deliklerden yukarıya çıkarken toplamaya yarayan plaka. Uçuş deliğine monte edilen tarzda olanları da vardır.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Gezgin (Göçer) arıcılık: Bölgeler arası çiçeklenme dönemi farklılıklarından yararlanmak üzere arı kolonilerinin yılda bir kaç farklı yörede tutularak daha fazla ürün alma imkanı veren arıcılık biçimi.

    Böcek gençlik hormonu (Juvenil hormonu): Deri değiştirme esnasında gençlik morfolojisini koruyan bir eklem bacaklılar hormonu.

    Koloni takip kartı: Her koloni için ayrı ayrı düzenlenen ve ait olduğu koloninin geçmişiyle ilgili bütün özelliklerinin ve gelişen yeni durumunun işlendiği kayıt kartı.

    Belleme uçuşu: Bakıcı arıların, tarlacı olmadan önce yaptıkları, önceleri yüzleri kovan girişine dönük olarak kovan önünde; sonraları kovandan biraz uzaklaşarak, kovanın yerini ve konumunu bellemek amacıyla uçuşmaları. (Oyun uçuşu, Eğitim uçuşu)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü