Eğitim Sitesi

Çeşit-1252 Nedir? Çeşit-1252 Hakkında Kısaca Bilgi

Çeşit-1252 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Çeşit-1252:

Bitki boyu orta, başak kılçıklı ve kahverengi kavuzludur. Daneler uzun elips şeklinde ve kırmızıdır. 1000 tane ağırlığı 37-42 gr'dır. Yapay ve doğal koşullarda, sarı pasa orta hassas, rastığa ve sürmeye dayanıklı makarnalık buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Tür: Canlıların sınıflandırılmasında en küçük birim türüdür. Birbirleriyle çiftleşebilen kısır olmayan, döller oluşturabilen, ortak bir kökene sahip, yapı ve görev bakımından benzer organizmalardır.

    Basri Bey-95: Sap orta boylu(85 cm), kılçıklı olup, kılçık rengi beyazdır. daneleri beyaz renkli, orta uzunlukta, 1000 tane ağırlığı 36-39 gr'dır. Sulu alanlar için geliştirilmiş bir çeşittir. Kurağa ve soğuğa hassastır. Sarı ve kara paslara dayanıklı, kahverengi pasa hassas olan ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Hendek: Derin çukur.

    Avrupa Tarımsal Yön Verme Ve Garanti Fonu: European Agricultural Guidance and Guarantee Fund (FEOGA, EAGGF): Ortak Tarım Politikalarının finansal aracı olup, tarım piyasasının desteklenmesi ve kırsal sektörün kalkınmasına yardımcı olmak üzere 1962 yılında kurulan özel bir fondur. Ödeme Kurumları aracılığıyla fonksiyonlarını yerine getirir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü