Eğitim Sitesi

Cesaret Nedir? Cesaret Hakkında Kısaca Bilgi

Cesaret Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Cesaret:

1. Tehlikeli ve zor bir işe girişmek için kişinin kendinde bulduğu güven.
"Cesaretini topla ve gidip her şeyi öğretmene söyle."

2. Yüreklilik, yiğitlik, yürek ve göz pekliği.
"Tarih Türk ordusunun cesaret örnekleriyle doludur."

3. Düşüncesizce, saygıyı aşan davranış.
"Sen babanla bu şekilde konuşmaya nasıl cesaret ediyorsun?"

4. Atak davranma, atılganlık.
"Biraz cesaret göstermezsek işi yetiştiremeyeceğiz."

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    Plastikler: Plastik, ısı ve basınç etkisiyle biçim verilen, organik veya sentetik olarak yapılan maddelerdir. Henüz 60 yıllık bir teknolojik gelişmeye sahip olan plastik ürünler, diğer temel maddelerle kıyaslanabilir bir tüketim seviyesine kısa sürede ulaşmıştır. Plastik malzemenin hafifliği ve ucuz işlem maliyeti, metal ve ağaç gibi yapı malzemelerine karşı bir avantaj doğurmaktadır. Türkiye'de kişi başına yılda yaklaşık 6,5 kg. plastik tüketilmektedir. Bu miktar dünya ortalamasından 2 defa daha düşüktür.

    Çeki: 1. Tartı. 2. İki yüz elli kiloya eşit olan, odun, kireç vb. ağır ve kaba şeyleri tartmakta kullanılan bir ağırlık ölçüsü. 3. (mecaz) Üzüntü, sıkıntı. 4. (halk ağzında) Kadınların başlarına bağladıkları örtü.

    Büyü: Doğa yasalarına aykırı sonuçlar elde etmek iddiasında olanların başvurdukları gizli işlem ve davranışlara verilen genel ad, sihir.

    Yakamoz: Denizde balıkların veya küreklerin kımıldayışıyla oluşa ışıltı. Biyolojik ışık üretme özelliğine sahip akıntı veya rüzgârlarla sürüklenen ve bir şeye dokunduğunda ışık veren deniz hayvanı

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü