Eğitim Sitesi

Cephe Nedir? Cephe Hakkında Kısaca Bilgi

Cephe Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Cephe:

1- Farklı özellikte iki hava kütlesinin karşılaşması ile oluşan hat. Cepheler hareketli olup, bir yerin sıcaklık ve yağış durumunu doğrudan etkiler. Bir cephede soğuk havanın yerini sıcak hava alırsa buna sıcak cephe, sıcak havanın yerini soğuk hava işgal ederse buna da soğuk cephe denir.

2- Farklı karekterdeki, sıcak ve soğuk hava kütlelerinin karşılaşması sonucunda, bu farklı hava kütlelerini birbirinden ayıran sınır veya yüzey.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Cephe:

Bir binanın yüzlerinden her biri, özellikle ön yüz. Görünüş.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Cephe:

Bir binanın yüzlerinden her biri, özellikle ön yüz.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Cephe:

Üzerinde savaşın sürdüğü bölge, savaş bölgesi.

 

Sanat Terimi Olarak Cephe:

Yapının dış yüzeyine verilen ad.

 

İnşaat Terimi Olarak Cephe:

1.Bir binanın yüzlerinden her biri; özellikle ön yüz.

2. Görünüş.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Falez (Yalıyar): Dalgalar aşındırma yaparken önce çarptıkları kıyı boyunca bir çentik açar. Buna dalga oyuğu denir. Dalga oyukları derinleştikçe üzerindeki kütleler kopar ve düşer. Böylece kıyı boyunca diklikler oluşur. dersimiz.com Bu dikliklere falez ya da yalıyar adı verilir. Türkiye'de, Karadeniz ve Akdeniz kıyılarında güzel falez örnekleri görülmektedir.

    Biyocoğrafya: Canlılar coğrafyası. Yeryüzündeki bütün canlıların dağılımı ve bunların arasındaki ilişkileri konu alan, coğrafya biliminin prensiplerine göre inceleyen bilim dalı. Botanik (bitkiler bilimi) ve Zooloji (hayvanlar bilimi) olmak üzere iki bölümden oluşur.

    Klimatoloji: İklim bilimi

    Doğada Ekstrem Olaylar: Doğa olayları herhangi bir yerde normal sürecini yaşarken bazen bu seyrinin dışına çıkarak o güne kadar görülmeyen ya da çok seyrek görülen olaylar şeklinde gerçekleşmektedir. Bu olaylara ekstrem olaylar denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü