Eğitim Sitesi

Çelimsiz Nedir? Çelimsiz Hakkında Kısaca Bilgi

Çelimsiz Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Çelimsiz:

Güçsüz, zayıf, nahif.

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    Kanal: 1- Bazı bölgeleri sulamak, kurutmak amacıyla veya gemilerin işlemesine elverişli, insan eliyle açılmış su yolu. 2- Telefon, telgraf, televizyon vb. araçlarla iletişimi sağlayan yol, hat. 3- Tahtanın liflerine dik yönde açılan kırlangıçkuyruğu biçimli girinti. 4- İçinden damar, sinir veya bir sıvı geçen yol. 5- İki kıyı arasındaki dar ve derin deniz.

    Yüreklendirmek: Birine cesaret vermek, korkmasını önlemek, yüreklenmesini sağlamak. "Çocuğu yüreklendirmek için güzel şeyler söyle." "Haklarını savunmak konusunda insanları yüreklendirmek lazım."

    Çorak: 1. Bitkisi iyi olmayan (toprak). 2. Verimli olmayan (toprak). 3. Acı (su). 4. (mecaz) Verimsiz, kısır, bakımsız, yoksul. 5. (isim) Toprak damlara çekilen, su geçirmeyen killi toprak. 6. (isim) Bazı toprakların yüzünde beyaz bir katman durumunda toplanan ve eskiden barut yapmakta kullanılan potaslı, sutlu tuz.

    Fesatlık: Ara bozuculuk, arabozanlık, fesatçılık, fitçilik, nifakçılık, münafıklık, müzevirlik, müfsitlik. "Fesatlık sizin işiniz, ben asla kötü bir şey söylemedim." "Niyetinizi güzelleştirin biraz, bu fesatlık bu kibir sizi bitirir." "Fesatlık mutluluk getirmez canım." "Bu yaptığına fesatlık denir."

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü