Eğitim Sitesi

Çehov Tarzı Hikâye Nedir? Çehov Tarzı Hikâye Hakkında Kısaca Bilgi

Çehov Tarzı Hikâye Terimi Hakkında Bilgiler

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Çehov Tarzı Hikâye:

Kişisel, sosyal, düşünce, duygu ve hayallerin ön planda tutulduğu, merak öğesinin ikinci planda kaldığı hikâye çeşididir. Bu tip hikâyelerde zaman ve mekân anlatılmaktan çok sezdirilir.

 

Edebiyat Terimi Olarak Çehov Tarzı Hikâye:

Olaydan çok insanın belli bir zaman dilimindeki durumunu anlatan, günlük ve sıradan olaylardan ve kişinin o anki ruhsal durumundan yola çıkan, duygu, tahlil ve gözlemin önemli olduğu hikâye tarzı; durum hikâyesi.

 

    Benzer Dil ve Anlatım Terimleri

    Serüven(Macera) Romanı: Okuru heyecanlandırıp gerilim içinde tutacak olağanüstü nitelikli olaylar üzerine kurulan romanlardır. Örnek : Daniel (Defoe Robinson Crusoe), Alexandre Dumas Pere (Monte Kristo Kontu), Herman Melville (Moby Dick) ...

    Anı: Yaşanmış olayların anlatıldığı yazı türü, hatıra.

    Forum: Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı. Panelin devamında yapılan, dinleyicilerin de tartış-maya katıldığı konuşmalardır. Forum, aslında başlı başına bir tartışma türü değildir, toplu tartışmaların önemli bir bölümüdür. Foruma panelin devamı da denebilir. Çünkü panel sonunda dinleyiciler, konuşmacılara sorular sorabilir. Bu sorularla tartışma, konuşmacılardan dinleyicilere de geçebilir. İşte tartışmanın dinleyicilere de geçtiği bu tür tartışmalara forum denir. Forum da diğer tartışma türleri gibi bir başkan tarafından yönetilir. Forum sayesinde dinleyiciler konu üzerinde daha aktif düşünme olanağı bulur. Forumu panel ve açık oturumdan ayıran özellik, konuşmaların sonunda dinleyicilerin de tartışmaya katılıp düşüncelerini anlatabilmeleridir.

    Somutlama: Duyularla algılayabildiğimiz varlıklarla ilgili anlatım demektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Dil ve Anlatım Terimleri Sözlüğü