Eğitim Sitesi

ÇED Raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu) Nedir? ÇED Raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu) Hakkında Kısaca Bilgi

ÇED Raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu) Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak ÇED Raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu):

Hava, su, toprak kaynaklarının kullanımı ile ilgili işletmelerin, daha projelendirme aşamasında iken çevreye zarar vermeyecek, (ya da limiti geçmeden zarar verecek) çevrenin niteliğini bozmayacak, koruyacak şekilde planlamasını kontrol altına almak için çeşitli bilim ve meslek dallarından uzman kişilerin birlikte hazırlayıp ilgili mercilerin tetkik ve onayına sundukları ve savunmasını yaptıkları ortak rapor.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Çekirdek: 1.Yerin merkezindeki katmandır. 2.Dünya'nın yoğunluk ve ağırlık bakımından en ağır elementlerin bulunduğu bölümüdür. 3.Dünya'nın en iç bölümünü oluşturan çekirdeğin, 5120-2890 km'ler arasındaki kısmına dış çekirdek, 6371-5150 km'ler arasındaki kısmına iç çekirdek denir. 4.İç çekirdekte bulunan demir-nikel karışımı çok yüksek basınç ve sıcaklık etkisiyle kristal haldedir. 5.Dış çekirdekte ise bu karışım ergimiş haldedir.

    Eküdistans (Eşit aralık, sabit aralık): Topografya haritalarında bir biri ardından gelen eş yükselti (izohips) eğrileri arasındaki değişmeyen eşit değerdeki aralık.

    Kavim: Kişilerin içinde yaşadığı topluluk.

    Mermer: Kalkerin yüksek sıcaklık ve basınç altında değişime uğraması, yani metamorfize olması sonucu oluşur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü