Eğitim Sitesi

Canonical URL Nedir? Canonical URL Hakkında Kısaca Bilgi

Canonical URL Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Canonical URL:

Tek bağlantı adresi. Bir web sitesi sayfasının birden fazla ve farklı adreslerle indekslenmesini önlemek için kullanılan link parametresidir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Google Ban: Yasadışı ve ahlaki olmayan yollarla Google'da yukarı sıralara çıkmaya çalışan, içeriği (ç)alıntı olan sitelere Google'ın verdiği en büyük cezalardan biri.

    Keyword Research: Anahtar kelime araştırması. Google'da çıkmak istediğiniz kelimede aranma sayısı, yükselme zorluğu, ilişkili kelimeler gibi konularda araştırma yapma. Anahtar kelime araştırmasında en iyi seçecek Google Anahtar Kelime Aracı'dır.

    Snippet: Bir arama motorunun arama sonuçlarındaki sayfalarda ilgili web sayfasının başlığı altında görüntülenen metin. Web sayfasının özeti ve/veya arama kelimeleriyle eşleşen sayfa kısımları görüntülenir.

    On-page SEO: Site içi SEO. Web sitesi içinde meta etiketlerini (title, description, keyword), h etiketlerini, içerik yoğunluğunu, anahtar kelime yoğunluğunu, kalın (strong) ve vurgulu (em) etiketleri vb. noktaları mantıklı şekilde düzenleyerek SEO'nun bir aşaması bitirilmiş olur. SEO'nun bu şekildeki ikinci aşaması off-page SEO (site dışı SEO)'dur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü