Eğitim Sitesi

Cam Suyu Nedir? Cam Suyu Hakkında Kısaca Bilgi

Cam Suyu Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Cam Suyu:

Cam suyu antifriz katkılı eksi dereceli hava sıcaklıklarında donmaya karşı kullanılan cam ve far yıkama suyuna verilen isimdir. Cam suyu yaşadığınız bölge koşullarına göre değişik donma derecelerine göre kullanılır. Örneğin bulunduğunuz bölgele hava sıcaklığı -20 veya -30 derece civarına kadar düşüş gösteriyorsa, alıp kullanabileceğiniz cam suyunun üzerinde yazan donma sıcaklığı değerinin minimum bu değerlerde olması önerilir. Antifrizli cam suyu aynı zamanda cam ve far yıkama tesisatındaki korozyonu, kireçlenmeyi ve oksitlenmeyi de engeller. Bazı cam suları esans içerir. Ön cama püskürtüldüğünde temiz hava ızgaralarından koku iç mekana kadar ulaşır.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Araç: Karayollarında kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adıdır. Bunlara dahil olan araçlar; otomobiller, tırlar, kamyonlar, otobüsler, minibüsler, panelvanlar, traktörler, motosikletler ve bisikletlerdir.

    Isı kontrol klapesi: Motorun egzoz manifoldunda ısıyla çalışan termostatik bir supaptır. Motorun sıcaklığına göre emme manifoldunu ısıtır.

    Conta yapıştırıcısı: Contalara sürülen yapıştırıcı bir maddedir.

    Mekanizma düzen: Bir sistemi meydana getirmek için birbirleriyle ilgili parçaların meydana getirdiği, çalışan nesnedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü