Eğitim Sitesi

Byte Nedir? Byte Hakkında Kısaca Bilgi

Byte Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Byte:

Bir bilgisayar hafızasında 8 bit'ten oluşan bir bütünü ifade eder. Buna göre 8 bit 1 byte eder denir. Buna karşılık 1024 byte bir kilobyte eder.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Byte:

Sekiz data bit'i ile bir parti bit'ten meydana gelen bir alfabetik veya özel karakterdir. Genelde ASCII olarak kodlanmıştır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Şipşak: Kolay taşınabilir boyutlarda, lensi değiştirilemeyen ve hazır çekim modlarına sahip, kompakt (compact) fotoğraf makinelerine halk arasında verilen ad.

    Brightness: Dijital bir görüntüdeki her bir pikselin siyahtan beyaz doğru olan parlaklık değeridir. Genellikle parlaklıkta 0 değeri siyahı, 255 değeri ise beyazı ifade eder.

    Karakteristik Eğri: Işığa karşı duyarlı malzemelerin bir anlamda verimlilik grafiğidir. Bu malzemelerin pozlama, yoğunluk, duyarlılık, kontrast gibi konulardaki özelliklerini ortaya koyar. (characteristic curve)

    Asit tespit banyoları: Banyo edilen film ya da kâğıtlarla tespit (saptama) banyosuna taşınan geliştirici banyoların etkisini hızla yok etmek amacıyla kullanılan ve asit özelliği gösteren tespit banyolarıdır. Sertleştirici asit banyosu bundan farklı bir şeydir. (acit fixing solutions)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü