Eğitim Sitesi

Büyük Ölçekli Besleme Noktası (BÖBN) Nedir? Büyük Ölçekli Besleme Noktası (BÖBN) Hakkında Kısaca Bilgi

Büyük Ölçekli Besleme Noktası (BÖBN) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Büyük Ölçekli Besleme Noktası (BÖBN):

İletim Şebekesi üzerindeki, elektrik enerjisinin bir müşteriye toptan olarak sağladığı ve toptan olarak ölçümlendiği nokta. Aksi belirtilmediği sürece, buradaki Kullanıcı bir İHS, ya da Doğrudan Bağlı Müşteri olarak anlaşılmalıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Şebeke Konfigürasyonu: Bir şebekenin branşmanlarının düzenlenmesi ve bağlantı durumuna göre değişik şebeke konfigürasyonları söz konusudur. Dallı (radyal) şebekelerde branşmanlar bir besleme noktasından çıkar ve besleme yalnız bir uçtan yapılır. Ring şebekelerde iletkenler kapalı bir halka oluşturur. Ağ (gözlü) şebekelerde ise iletkenler birçok noktadan birbirine bağlıdır ve besleme birden fazla noktadan yapılabilir.

    Enerji Sistemi: Türkiye'deki enterkonnekte İletim Sistemi ve kendi bağlantı şebekeleri de dahil olmak üzere, Doğrudan Bağlı üretim santrallarının oluşturduğu sistemdir. Bazı durumlarda, İletim Şebekesinin parçalara bölünmüş ve fiziksel olarak enterkonnekte olmayan, İzole (Ada) Enerji Sistemi ya da işletmeyle ilgili nedenlerden ötürü (frekans ya da gerilim kontrolüne ilişkin problemler) sistemin diğer kısımlarından elektriksel olarak izole edilmiş bölümlerini de kapsar. "Enerji Sisteminin bütünü/tamamı" terimi kapsamına, İletim Sistemine bağlı Dağıtım Şebekeleri de dahildir.

    Ayırıcı: Yüksüz elektrik devrelerini açıp kapayan cihazdır.

    Enerji Tüketicisi: Enerjiyi kendi ihtiyaçları için kullanan gerçek ya da tüzel kişidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü