Eğitim Sitesi

Bürokrat Nedir? Bürokrat Hakkında Kısaca Bilgi

Bürokrat Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Bürokrat:

Devlet kurumlarında çalışan üst düzey yönetici.

 

Siyaset Terimi Olarak Bürokrat:

Devlet kurumlarında çalışan üst düzey yönetici.

 

Tarih Terimi Olarak Bürokrat:

Devlet dairesinde çalışan üst düzey görevli.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Enformasyon: Tanıtma, bilgi. Belli bir alanda ve belli bir toplumda bilgi ve haberlerin yayılmasına olanak sağlayan araçların tümü. Yapılandırılmış veriler bütünü.

    Varoluşçuluk (Egzistansiyalizm): 1- Varoluşçuluk, insanın yaşamını kendisinin kurması açısından özgür olduğunu savunur. Kierkegaard, Heiddegger, Jaspers ve Sartre'a göre, insan, kendi varoluşunu kendisi yaratır. Bir bıçak, önce zihinde tasarlanır, sonra yapılır. Bıçak için özgür seçim yoktur. Sadece insan, değerlerini kendisi yaratır ve özgür iradesi ile yolunu seçer. O halde, insanın "varlık" ı, "öz" ünden önce gelir. İnsan ahlaki olarak "varlık" ı, "öz" ünden önce gelir. İnsan ahlaki olarak "iyi" ve "kötü" nün ölçütünü topluma göre değil kendi öz iradesi ile belirlemelidir. Bu nedenle evrensel bir ahlak yasasından söz edilemez. 2- Varlık sorununu insan olma sorunuyla bir bağlantı içinde ele alan, felsefe yapmanın kaynağı olarak insanı, varoluşu, sonluluğu, zamana bağlı oluşu ve tarihi içinde, yeni bir düşünme tutumuyla değerlendiren öğreti.

    Toplumsal Prestij: Bireyin statülerine toplumun verdiği değere prestij denir. Prestij kavramı, toplumdan topluma ve aynı toplumda zaman içerisinde değişen dinamik bir kavramdır. Örneğin, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında öğretmenlerin prestiji (saygınlığı) yüksekken, günümüzde işletme, maliye, bankacılık gibi meslek gruplarının prestiji artmıştır.

    Meta: Kullanım ve değişim değeri olan şeylerin bütünü. Mal, ticaret malı, sermaye.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü