Eğitim Sitesi

Buharlı Gemi Nedir? Buharlı Gemi Hakkında Kısaca Bilgi

Buharlı Gemi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Buharlı Gemi:

Buhar gücüyle çalışan gemi.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Scanion Planı: Turizm sektöründe sıkça kullanılan bir yönetim felsefesi ve aynı zamanda bir tür örgüt kuramıdır. Scanion Planı, kişilerin kendilerini ifade etme gereksinimlerinin olduğu varsayımına dayanarak bu ifade güdüsünün işin yorumunda gerçekleşebileceği savıdır. Bu felsefeyi izleyen kuram ise "Bir örgütün bütün bireyleri o örgütün faaliyetlerine tam anlamıyla katılabilirlerse katkıları oranında ödüllendirilmelidir," şeklinde ifade edilebilir. Scanion Planı'nın uygulanması işletmelerin örgüt yapısına göre değişiklikler arz eder, ancak tüm uygulamalarda üç ana ilkeden hareket edilir: 1- Katılma sistemi. 2- Eşitlik sistemi. 3- Özdeşlik sistemi.

    Catering: Yolcuların beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için genellikle vapur ve uçak gibi uzun yol taşıtlarına ya da özel isteklilere verilen yiyecek-içecek hizmeti.

    Aide Sistemi: Lokanta salonunda belli görev sahaları (masaları) belirlenmeyip her garsonun boş olduğunda yeni gelen müşteriye servis yapılması sistemi.

    Balayı Paketi: Yeni evlenen çiftlerin konaklayacağı odalarda bazı lüks ilâvelere yer verilen, önceden plânlanan gezi paketi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü