Eğitim Sitesi

Budun Nedir? Budun Hakkında Kısaca Bilgi

Budun Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Budun:

İlk Türk devletlerinde urug (aileler birliği, sülale)'ların birleşerek meydana getirdiği yapıya boy-budun (millet) adı verilirdi.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Budun:

Aralarında dil, kültür ve töre birliği olan, soy ve boy yönünden de birbirine bağlı insan topluluğu. Kavim.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Bolşevizm: Rusya'da XX. yüzyıl başlarında doğan ve Lenin tarafından geliştirilen sosyalist akım.

    Derebeyi: 1. Orta Çağda, Avrupa topraklarında yaşayan insanlara karşı istedikleri gibi davranan, sık sık birbirleriyle savaşan ve çoğu kez hükümdara karşı gelerek ülkelerinin başına dert olan geniş toprak ağalarından her biri. Senyör. Süzeren. 2. Çok geniş toprakları bulunan ve topraklarını derebeylik düzenine göre yöneten kimse.

    Anzavur Ordusu: Eski bir jandarma subayı olan Ahmet Anzavur, İstanbul Hükümeti'nce paşalık (general) rütbesini aldıktan sonra, İngilizler'in de yardımıyla çoğunluğunu Çerkezler'in oluşturduğu bir ordu kurdu. Bu ordu, Kasım 1919'da Manyas, Susurluk, Gönen, Ulubat ve çevresini ele geçirdi. Bölgeye gönderilen Kuvay-i Milliye birlikleri tarafından yenilgiye uğratılarak dağıtıldı. Ahmet Anzavur'un aynı bölgede ikinci kez gerçekleştirdiği ayaklanmada Nisan 1920'de Çerkez Ethem birliklerinin de desteği ile bastırıldı.

    Kıble: Müslümanların namaz kılarken yüzlerini döndükleri yöndür. Bu yer Mekke kentinde bulunan Kâbe binasıdır. Ayrıca güneyden esen yel anlamındadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü