Eğitim Sitesi

BSS Nedir? BSS Hakkında Kısaca Bilgi

BSS Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak BSS:

İngilizce "Broadcast Satellite Service" kelimelerinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır. “TV/radyo Uydu Yayını” anlamına gelmektedir.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    High Definition Television (HDTV): Standart televizyona göre daha geniş, iki misli satır sayısı olan, 1152×2048 pixel yüksek tanımlı televizyondur.

    Inclined orbit: Sabit olmayan uydu hareketleri için kullanılır. Normal şartlarda GEO haberleşme uyduları 15-20 yıl boyunca ekvator düzlemine belirli bir açı ile yörüngelerinde hareket ederler. Kuzeye ve Güneye doğru hareketleri yok denecek kadar azdır ve bu yönde yaptıkları atılımlar ufak manevralarla düzeltilir. Ancak, kullanılan yakıt bittiğinde bu hareket yaptırılamaz ve uzay çöplüğüne gönderilmeden önce ekvatora göre Kuzey – Güney yönde salınım yaparak hizmet vermeye devam eder. Yeryüzünden bakıldığında bu salınım “8” hareketine benzetilebilir. Çanak antenlerde bu uydular üzerinden çalışmak için tracking (izleme) sistemleri kullanırlar.

    Beacon: Uydu tarafından yayınlanan düşük güçlü ve Band genişlikli sabit frekanslı tanıma sinyali. Hareketli çanakların uydu sürekli takip etmek için kullandıkları modülesiz sinyal.

    Feedhorn: Uydu sisteminin anten tarafından yansıtılan sinyalleri toplayıp odaklayan kısmıdır

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü