Eğitim Sitesi

BREW Nedir? BREW Hakkında Kısaca Bilgi

BREW Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak BREW:

Binary Runtime Environment for Wireless (Kablosuz için İkili Çalışma Zamanı Ortamı), mobil telefonların işletim sisteminden bağımsız olarak oyunlar gibi küçük programları çalıştırmasını sağlayan bir uygulama geliştirme platformudur.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    High-Definition Multimedia Interface (HDMI): Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü. HDMI, yüksek çözünürlüklü video ve aynı zamanda ses bilgilerini taşımak için kullanılır. Saniyede 2.2 Gb (5 Gb’ye kadar da çıkabilir) bilgiyi ve 30 Hz’de 1920x1080p çözünürlüğe kadar destek veren HDMI bağlantı, HD çağının standart bağlantı tipi haline geldi. Sekiz kanala ve 192Khz’e kadar sesi de destekleyen HDMI sayesinde, dijital ses ve video için ayrı kabloları kullanma gereksinimi de ortadan kalkar.

    Magic Crisper (Sihirli Sebzelik): Bu yenilikçi özellik, yiyecekleri daha uzun süre taze tutmak için buzdolabının içindeki yoğunlaşmayı ortadan kaldıracak şekilde tasarlanmıştır.

    Gerçek Çözünürlük (Native Resolution): Projektörler ve düz panelli ekranlar, çözünürlükleri üzerinde belirli kısıtlamalara sahiptir. Bu yüzden sadece "gerçek" (native) ayarı optimum görüntü kalitesini verecektir. Diğer çözünürlükler de gösterilebilmesine karşın, gerçek çözünürlük daima en iyi görüntü kalitesini sunacaktır.

    Wi-Fi: Wireless Local Area Networks (Kablosuz Yerel Alan Ağları) olarak da bilinen bu teknoloji, belirli bir fiziksel alan içinde, kullanıcıların cep telefonlarından veya diğer kablosuz aygıtlardan Internet'e bağlanmalarını ve/veya e-postalarına erişmelerini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü