Eğitim Sitesi

Bluetooth Nedir? Bluetooth Hakkında Kısaca Bilgi

Bluetooth Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bluetooth:

Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkân veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip. Yeni çıkan bazı telefonlarda bu menzil 100 metreye kadar çıkmaktadır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Bluetooth:

Mobil telefonların, bilgisayarların ve diğer mobil cihazların birbirleriyle, ev ve iş yerlerindeki kısa dalga kablosuz bağlantıları kullanan telefon ve bilgisayarlarla kolaylıkla bağlantı kurabilmelerini sağlayan donanımdır.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bluetooth:

Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkan veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Yüksek Sıcaklık/Düşük Sıcaklık Fonksiyonları: Yüksek Sıcaklık/Düşük Sıcaklık Fonksiyonları Bu fonksiyonlar, sıcaklığı artırarak veya düşürerek program süresini kısaltıp uzatır.

    USSD (Unstructured Supplementary Services Data): USSD, GSM şebekesi üzerinden veri iletmenin bir yoludur. USSD'nin Data servisleri ile benzerlikleri vardır. Kullanıcı USSD servisine bağlandığında oturum başlar ve uygulama sonlanana kadar açık kalır. USSD mesajları en çok 182 karakter olabilir.

    WaveDOM Steam (Buharlı) Pişirme Fonksiyonu: WaveDOM buharlı pişirme fonksiyonu, buhar oluşturmak ve yiyecekleri pişirmek için bir su haznesinin üstüne yerleştirilmiş delikli bir raf ve paslanmaz çelik bir tabak kullanır.

    ASR (Autuomatic Speech Recognition): İnsan sesini otomatik olarak algılayıp komutlara dönüştüren sistemler. Sesli yanıt sistemlerinde kullanıcıya kolaylık sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü