Eğitim Sitesi

Bluetooth® (kulaklıklar, telefonlar, dizüstü bilgisayarlarda) Nedir? Bluetooth® (kulaklıklar, telefonlar, dizüstü bilgisayarlarda) Hakkında Kısaca Bilgi

Bluetooth® (kulaklıklar, telefonlar, dizüstü bilgisayarlarda) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bluetooth® (kulaklıklar, telefonlar, dizüstü bilgisayarlarda):

Bluetooth özellikli kulaklıklar, arabada veya herhangi bir yerde elleriniz serbest konuşmanızı sağlar. Bluetooth aynı zamanda kablosuz müzik dinlemenizi, Web'e bağlanmanızı, dosyaları transfer etmenizi ve daha pek çok şeyi yapmanızı sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Polifonik Melodi: Bir çağrının geldiğini bildiren polifonik melodiler, standart monofonik seslere göre çok daha karmaşık ve eğlenceli melodiler sunarlar.

    Wi-Fi: Wireless Local Area Networks (Kablosuz Yerel Alan Ağları) olarak da bilinen bu teknoloji, belirli bir fiziksel alan içinde, kullanıcıların cep telefonlarından veya diğer kablosuz aygıtlardan Internet'e bağlanmalarını ve/veya e-postalarına erişmelerini sağlar.

    Dual Band: Çift Bant. İki farklı frekans boyunda sinyal alıp gönderme yapabilen telefonlara verilen spesifikasyon. Çift bantlı aygıtlar 900MHz ve 1800MHz frekanslarında çalışırlar. Üçüncü jenerasyonda yer alan UMTS'ye ait tek bir frekans olduğundan üçüncü jenerasyonda çift bantlı telefonlara gerek olmayacaktır.

    PDA (Personal Digital Assistant): Kişisel Dijital Asistan. Avuçiçi bilgisayar olarak da bilinen bu cihazlar küçük, kompakt bir yapıda, dokunmaya hassas bir ekrana sahip, klavyesiz, veri girişi için özel bir kalem kullanılan bir sistem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü