Eğitim Sitesi

Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde) Nedir? Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde) Hakkında Kısaca Bilgi

Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde):

Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan Blu-ray oynatıcılar ve sürücüler, modern HD DVD formatını kullanır. Tüm ana üreticiler ve film stüdyoları Blu-ray'i desteklemektedir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Buzdolabı/Dondurucu Kombinasyonu: İki kapılı bir konfigürasyonda, en çok kullanılan yiyeceklere kolay erişim için buzdolabı bölümü göz seviyesine yerleştirilmiştir. Dondurucu bölümü, kişinin tercihine göre iki tipte (açılır kapak veya çekmeceli) bulunur.

    Windows Mobile: Windows donanımlı akıllı telefonlar gelişmiş uygulamalardan yararlanır.

    RGBY: Sharp tarafından üretilen Dünya’nın ilk 4 renk filtreli televizyonlarının renk uzayıdır. Klasik RGB ye (kırmızı, yeşil, mavi) sarı rengin (Yellow) eklenmesidir. Quad Pixel teknolojisini tanıtan Sharp,Quad Pixel teknolojisi ile RGBY filtreli kullanılarak renk paleti genişletilmiş, 1 trilyondan fazla renk sunacağı ve renk kuantumunun genişletileceği belirtildi. Quad Pixel ile ekranda görülen renklerin çok daha canlı ve ayırt edilebilir olacağı ifade ediliyor.

    Köprü Aksesuarı: Ocağın üç ısıtma alanını birleştirerek ızgaraların ve büyük tavaların kullanımını kolaylaştıran, bir ocak üstü aksesuarı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü