Eğitim Sitesi

Biyoloji Nedir? Biyoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Biyoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Biyoloji:

1. Canlı varlıkların doğma, büyüme ve üreme ile ilgili özelliklerini ve onların yaşayışlarını inceleyen bilim dalı.

2. Orta dereceli okullarda öğrencilere canlı varlıkların yaşayışını, canlılar arasındaki ilişkileri gözlem ve deneylere dayalı olarak öğretmek amacıyla okutulan ders.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Biyoloji:

Canlıların köken, yapı, gelişme, çalışma, dağılış, büyüme ve çoğalmalarını inceleyen bilim dalı.

 

Biyoloji Terimi Olarak Biyoloji:

1. Bitki ve hayvanların köken, dağılım, yapı, gelişim, büyüme ve üremelerini inceleyen bilim dalı, dirim bilimi.

2. Biyoloji; canlıları, bunların özelliklerini, yapı ve işlevlerini, canlı ve cansızlarla etkileşimlerini bilimsel yöntemlerle inceleyen bilim dalıdır. Biyolojiyle ilgili çalışmalar yapan bilim insanları biyolog olarak adlandırılır.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Olgunlaşma: Organizmada, doğuştan getirilen biyolojik özelliklerin etkisiyle ortaya çıkan gelişme; yürümeye başlama gibi, organizmada var olan potansiyel güçlerin görev yapabilecek duruma ulaşması.

    Belgesel Araştırma: Kişisel kanı, düşünce ve genellemeler yerine daha çok ya da tümüyle belgelere dayalı olarak yapılan araştırma.

    Özel Eğitim Kurumu: Beden, zihin ve toplumsal özürleri ya da özellikleri dolayısıyla düzgülü eğitim olanaklarından yeterince yararlanamayacak durumdaki çocuklar için devletçe ya da özel kişilerce açılan ve kendine özgü bir öğretim programı uygulayan eğitim kurumu.

    Rehberlik Servisi: Öğrencilerin kendilerini tanımaları, çevrelerine başarılı biçimde uyabilmeleri, gerçekçi öğrenim ve meslek planları yapabilmeleri için gerekli bilgileri sağlamak ve istendiğinde vermekle görevli kılavuzluk bölümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü