Eğitim Sitesi

Biyografi Nedir? Biyografi Hakkında Kısaca Bilgi

Biyografi Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Biyografi:

Kişilerin hayatını anlatan eserlerdir. Biyografilerde, kişinin hayatı başka kişi ve kişiler tarafından yazıya geçirilir.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Biyografi:

Tanınmış, eserler yazmış, ün bırakmış kişileri tanıtmak amacıyla yazılan yazılara biyografi denir. Biyografilerde yurtlarına, insanlığa hizmetleri dokunmuş önemli kişilerin çalışmaları, hayatları, eserleri anlatılır. Biyografilerin açık, sade bir dille, tarafsız olarak yazılması gerekir.

 

Edebiyat Terimi Olarak Biyografi:

Bir kişinin yaşamını ve eserlerini, nesnel bir bakışla anlatan eser. Öz geçmiş.

 

Sanat Terimi Olarak Biyografi:

Öz geçmiş.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Biyografi:

Yaşam öyküsü. Bir sanatçının, yazarın ya da meşhur bir insanın hayat hikayesinin anlatan, kişisel hayatı konu alan edebi tür.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kavram: Basit bir fikri veya gerçeği veya bir grup şeyi soyutlayarak ifade eden terim. - Sarı, mavi, mor bunların hepsini "renk " olarak ifade ederiz. Renk kavramdır. - Bir sınıfta Öğrenciler Ali, Ayşe vs. Hepsini birden "öğrenci" olarak ifade ederiz. Öğrenci kavramdır. - Yürümek ,koşmak,oturmak kelimelerinin kavramı ise "hareket"tir.

    Medya: Yazılı ve görsel basın ve yayın organlarının genel adı. İletişim ortamı, iletişim araçları, kitle iletişim araçlarının tümüne de denir.

    Kroki: 1. Modelin başlıca özelliklerini yansıtacak biçimde hazırlanan taslaklardır. 2. Sadece kuşbakışı görünüşü ile bir düzlem üzerine aktarılan ölçeksiz kabataslak çizimlerdir. 3. Bir yerin kuşbakışı görünüşünün belli bir ölçeğe uymadan kabataslak çizimine denir. Ölçeksiz olduklarından harita değildir. Çoğu zaman bir yerin adresini tarif etmek için kullanılır. * Planlarda ve haritalarda belli bir ölçeğe göre küçültme yapılırken krokilerde ölçek yoktur.

    Halk Oylaması: Halkın siyasal ve sosyal sorunlar karşısındaki olumlu ya da olumsuz tutum ve davranışı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü