Eğitim Sitesi

Bitki Örtüsü Nedir? Bitki Örtüsü Hakkında Kısaca Bilgi

Bitki Örtüsü Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Bitki Örtüsü:

Hayvanların yararlanıp, yararlanamadıklarına bakılmaksızın, bir arazi parçasını kaplayan canlı veya ölü bitki ve bitki parçalarıdır.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Bitki Örtüsü:

Herhangi bir bölgede, o bölgenin doğal koşullarına uygun olarak yetişen bitkiler topluluğu.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Dominant Türler: Aynı alanda yalnız olarak veya aynı derecede önemli diğer bitki türleriyle sayıları, kapladıkları alan ve büyüklükleri bakımından vejetasyonun önemli bölümünü oluşturan ve diğer türler üzerinde önemli etkileri bulunan bitki türleridir. Bu dominant türler beraber bulundukları diğer bitki türlerinin çevreden yararlanmalarını kısıtlayarak, çoğalmalarını ve bitki topluluğunda önemli yer almalarını önlerler.

    Sera Gazları: Küresel ısınmadaki paylarına göre: 1-Karbondioksit % 50 : Ormanlar, canlıların solunumu 2-Metan % 13 : Pirinç tarlaları, çiftlik gübreleri, çöp yığınları, bataklıklar 3-Azot oksitler % 5 : Egzoz gazları, fosil yakıtları 4-Kloroflourkarbon gazları % 22 : Spreylerdeki püskürtücü gazlar, Soğutucu aletlerde bulunan gazlar, bilgisayar temizleyicileri 5-Ozon % 7 : Egzoz gazlarının ultraviye ışınlar (güneş ışıkları) ile reaksiyona girmesi ile ozon gazları ortaya çıkar.

    Ekolojik Klimatoloji: Canlıların içinde bulundukları ortamda hüküm süren iklime, fizyolojik olarak uyma durumlarını ve yalnızca iklim faktörlerine bağlı olarak, coğrafik yayılışlarını inceleyen bilim dalıdır.

    Atık: Çevrede başkalaşmaya yol açacak miktarda çevreye boşaltılan, sıvı, katı, gaz ya da radyoaktif istenmeyen her tür madde. * Standart dışı ürün, * Sağlıklı kullanım süresi geçmiş olan ürün, * Dökülmüş ya da yanlış kullanılmış olan maddeler, * Kullanılmayan ürünler, * Kirlenmiş maddeler, * Hammadde işleme proses kalıntıları * İhracatçı ülkenin kanunlarına göre yasak getirilmiş olan maddeler, * Yeniden kullanım veya geri kazanım amacıyla getirilen maddelerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü