Eğitim Sitesi

Birlikte Yaşama (Simbiyotik İlişkiler) Nedir? Birlikte Yaşama (Simbiyotik İlişkiler) Hakkında Kısaca Bilgi

Birlikte Yaşama (Simbiyotik İlişkiler) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Birlikte Yaşama (Simbiyotik İlişkiler):

İki organizmadan birinin yada ikisinin canlılığını sürdürmesi için beraber yaşamalarına simbiyoz (Birlikte Yaşama) denir. İkiye ayrılır :

1- Yararlı Birlikler
Kommensalizm, Mutualizm

2- Zararlı Birlikler
Parazitizm (Parazitlik)

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Ektoderm: 1-Gastrulanın iki germ tabakasından dışta olanı, deri ve sinir sistemini oluşturur. 2-Embriyo gelişimi sırasında oluşan üç tabakadan en dışta olanı, dış deri.

    Deoksiribonukleik Asit (DNA): 1- Canlılardaki yönetici molekül. Genetik bilgileri içeren ve hücre çekirdeğinde yer alan ikili sarmal molekül.Kromozomlarda bulunur ve nükleotitlerindeki özel dizilerde kodlanan genetik bilgiyi içerir. 2- Birçok organizmanın kalıtsal karakterlerinin tayininde rol oynayan, hücre bölündüğü zaman kendi kopyalarını yaparak oğul hücrelere geçen genetik materyal. 3- Kendini eşleme yeteneği olan ve kalıtsal özellikleri belirleyen canlıların yönetici molekülü.

    Esiospor: İlk baharda berberis (kadın tuzluğu) üzerinde gelişen buğday pasının ince duvarlı çift çekirdekli sporu.

    Nitrifikasyon: 1. Toprakta amonyağın, bakteriler tarafından nitrite ve nitrata dönüştürüldüğü metabolik olay. 2. Amonyak (NH3) zehirli bir maddedir. Doğada birikmesi canlılara zarar verir. Dış ortama verilen amonyak, kemosentetik canlılar tarafından nitrite ve daha sonra nitrata dönüştürülür. Bu olaya nitrifikasyon denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü