Eğitim Sitesi

Birleştirimcilik Nedir? Birleştirimcilik Hakkında Kısaca Bilgi

Birleştirimcilik Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Birleştirimcilik:

Genellikle felsefe ve din konularında birbirine benzemeyen birtakım görüşleri ya da birbiriyle çelişkili durumda bulunan düşünceleri uzlaştırmaya, birleştirmeye çalışan öğreti.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Erek: 1. Bir iş yapılırken, bir eyleme geçilirken varılmak istenilen son. 2. Eğitim etkinliklerine yön veren, öğrencilere kazandırılması istenilen davranımların oluşumunda hep göz önünde tutulan ve önceden düşünülen sonuç.

    Bağlılaşma: 1. Karşılıklı bağıntı. 2. Birbiriyle eşleştirilen iki küme ölçü sonuçları ya da aynı cinsten verilere ilişkin iki gözlem dizisi arasındaki bağıntı. 3. İki puan ya da ölçü arasındaki ilişki ya da birlik bir puanın, bir başkasıyle aynı zamanda gösterdiği de

    Evren: 1. Var olan şeylerin insan zekâsıyla kavranabilen bütünü ve özellikle gök varlıklarının tümü. 2. Sayılama bakımından gözlenebilir durumda olan ve birtakım ortak özellikler taşıyan birey ya da nesnelerden oluşan kümeye verilen ad.

    Kişisel Proje: Belirli ilke ve ölçütlere göre belirlenmiş, öğrencilerin kişisel gelişimini tamamlamasına ve bilimsel araştırma alışkanlıklarını kazanmasına yardımcı olan araştırmaya dayalı eğitim modelidir. Araştırma sonucunda bir ürün veya tez öne sürülmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü