Eğitim Sitesi

Bırakınız Yapsınlar Nedir? Bırakınız Yapsınlar Hakkında Kısaca Bilgi

Bırakınız Yapsınlar Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Bırakınız Yapsınlar:

Fransızca "laissez-faire" yani "kendi hallerine bırakın" anlamına gelen deyim. Ekonomide ve politikada hükümet müdahalesi olmazsa ekonomik sistemin en iyi biçimde işleyeceğini öğütleyen doktrin.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Vade Primi: Yatırımcıların daha az tercih edebileceği vadeyi içeren yatırımlar için ödenecek primi ifade etmektedir. Genel olarak yatırım aracının vadesi arttıkça vade primi artmaktadır. (Term Premium)

    Gayrimenkul Sertifikaları: İhraçcıların bedelleri inşa edilecek veya edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç ettikleri, değerleri birbirine eşit, hamiline yazılı menkul kıymettir.

    Yatırım: Belli bir getiri sağlamak amacıyla, belirli vadelerde birikimlerin yatırım araçlarına bağlanmasıdır.Yatırımcı yaptığı yatırımın maliyetini üstlenir. Bu onun riskidir. Eğer yatırımcı kendi öz fonlarını kullanarak yatırım yapıyorsa, en azından bu fonların maliyetini karşılaması gerekir. Yatırımcı, elindeki bu fonlarla tahvil alış satışı veya vadeli mevduat ile faiz geliri de sağlayabilir. Faiz hadleri, gelir seviyesi, borçlanabilme imkanları ve risk yatırımı etkileyen unsurlardandır.

    Foreks: Dövizlerin birbiri karşısında alınıp satıldığı piyasalardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü