Eğitim Sitesi

Binomial Nedir? Binomial Hakkında Kısaca Bilgi

Binomial Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Binomial:

Linnaeus tarafından önerilen ikili (binomial) adlandırma sistemi günümüzde türlerin adlandırmasında kullanılan sistemlerin temelini oluşturur.

Linneaus, her bir tür için biri cins ismi, diğeri o türü niteleyen isim olmak üzere Latince iki kelimeden oluşan ikili adlandırma sistemini kullanmıştır. Türün adlandırılmasında kullanılan ilk sözcük cins ismidir, ikinci kelimeye ise tanımlayıcı ad denir. Cins ismi tanımlayıcı adla birlikte tür adını oluşturur. Örneğin;
Homo sapiens (İnsan),
Felis domesticus (Felis catus) (Evcil kedi).

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Nod: Düğüm şeklinde yapı.

    Mitokondri: Hücrede enerji üretiminden sorumlu olan (oksijenli solunumun gerçekleştiği) organel. - Bakteriler hariç bütün hücrelerde bulunur. - Oksijenli solunum ile besinleri yakarak enerji (ATP) üretir. - Çift zarlı yapıdadır. - İç zarın kıvrımlarına krista, mitokondri içindeki sıvı kısma matriks denir. - Kendine ait DNA ,RNA ve ribozoma sahiptir. - Hücre için gerekli olan enerji burada üretilir. - İhtiyaç durumunda kendini eşleyerek sayısını arttırır.

    Sentromer: 1. Kromozomlarda kardeş kromotitleri bir arada tutan kısım. 2. Kromozom üzerinde iğ ipliğinin tutunduğu nokta.Kardeş ipliklerin birleştiği bölge.

    Maya: Ekmek mayalanmasında kullanılan canlı yada ölü, tek hücreli mantar yada bakteriler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü